[Виноградівське виробниче управління
житлово-комунального господарства

Виноградівське ВУЖКГ
]
Головна » 2020 » Травень » 13 » ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ м.ВИНОГРАДІВ
13:21
ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ м.ВИНОГРАДІВ

Шановні мешканці м.Виноградів !!!

 З 02.08.2017 року набув чинності ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», який зобов’язує операторів зовнішніх мереж (Виноградівське ВУЖКГ) встановлювати, заміняти та обслуговувати вузли комерційного обліку.

Розділ І, стаття1, пункт 1, підпункти :

4) вузол комерційного обліку - вузол обліку, що забезпечує загальний облік споживання відповідної комунальної послуги в будівлі, її частині (під’їзді), обладнаній окремим інженерним вводом;

5) вузол обліку - комплекс пристроїв (у тому числі засобів вимірювальної техніки, що відповідають вимогам технічних регламентів), допоміжного обладнання та матеріалів до них, призначений для вимірювання спожитої теплової енергії та води, а також технічної реєстрації результатів такого вимірювання, включаючи засоби дистанційної передачі результатів вимірювання (за наявності);

6) вузол розподільного обліку - вузол обліку, що забезпечує індивідуальний облік споживання відповідної комунальної послуги в будівлях, де налічуються два та більше споживачів.

Витрати, пов’язані з даними роботами ( встановлення, заміна, обслуговування вузли обліку) відшкодовуються споживачами у вигляді щоквартальних внесків (відповідно до  ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» Розділ ІІ, стаття 3, пункт 6.).

Дані внески, розраховані відповідно до «Методики визначення розміру внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку та їх розподілу між споживачами комунальних послуг, власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання» № 129 від 05.06.2018 р.,  прийняті 28.04.2020 р. рішенням №84 виконавчим комітетом Виноградівської міської ради.

За недотримання, порушення ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» передбачені фінансові санкції (штрафи) стаття 14 даного закону, як на споживачів так і на підприємство.

Тому Виноградівське ВУЖКГ вимушено було подати матеріали по розрахунку внесків на комерційний облік у міську раду на розгляд для подальшого їх затвердження та впровадження.

Також 28.02.2020 р. на сайті Виноградівського ВУЖКГ було роз’яснення про впровадження закону про комерційний облік води ( http://vugkh.at.ua/news/do_uvagi_meshkanciv_m_vinogradiv/2020-02-28-71 ).

 

Переглядів: 1271 | Додав: vinovoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar