[Виноградівське виробниче управління
житлово-комунального господарства

Виноградівське ВУЖКГ
]
Головна » 2022 » Листопад » 22 » Звіт про повторне відстеження результативності   регуляторного акту- рішення виконавчого  комітету Виноградівської міської ради
20:36
Звіт про повторне відстеження результативності   регуляторного акту- рішення виконавчого  комітету Виноградівської міської ради

 

Звіт про повторне відстеження результативності   регуляторного акту- рішення виконавчого  комітету Виноградівської міської ради Закарпатської області  « Про затвердження тарифів  на послуги  з викопки могили», що надаються комунальним підприємством «Виноградівським ВУЖКГ » Виноградівської міської ради Закарпатської області

 

Звіт розроблений на виконання та дотримання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та Методики відстеження результативності регуляторного акта, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року № 308 «Про затвердження методики проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта».

 

1.Назва регуляторного акта , результативність якого відстежується :

«Рішення виконавчого комітету Виноградівської міської ради Закарпатської області «Про затвердження тарифів  на послуги  з викопки могили», що надаються комунальним підприємством Виноградівським ВУЖКГ». Дата прийняття рішення виконавчого комітету від 15.12.2021 р №351 і дата введення в дію  з 01.01.2022 року.

  2. Виконавець заходів з відстеження:

комунальне підприємство «Виноградівське виробниче управління житлово - комунального господарства» Виноградівської міської ради Закарпатської області ( далі – Виноградівське ВУЖКГ )

3. Цілі прийняття акта:

основною метою даного регуляторного акта – надання якісних послуг за економічно обґрунтованими  тарифами населенню  на послуги з  викопки могил.

-  покращення фінансового стану Виноградівського ВУЖКГ, що дасть можливість забезпечити своєчасне та якісне надання цього виду послуг;

- своєчасні розрахунки  по виплаті заробітної плати працівникам та своєчасна сплата податкових зобов’язань.

4.  Строк виконання заходів з відстеженням результативності : з 08.11.2022 року по 08.12.2022 року.

5. Тип  відстеження : Повторне  відстеження .

6.  Методи одержання результативності відстеження.

Відстеження результативності регуляторного акта Виноградівське ВУЖКГ проводитиметься шляхом проведення аналізу фінансових результатів за даними статистичної звітності Виноградівського ВУЖКГ. Під час розробки регуляторного акту був застосований нормативно- витратний метод на підставі державних і галузевих норм оплати праці та норми часу.

7. Дані та припущення , на основі яких відстежувалася результативність , а також способи одержання даних:  Основними показниками результативності дії регуляторного акта є стабільне та достатнє фінансування підприємства для забезпечення населення якісними послугами за економічно обґрунтованими тарифами. 

Відстеження результативності регуляторного акта Виноградівське ВУЖКГ – шляхом проведення аналізу фінансових результатів за даними статистичної звітності Виноградівського ВУЖКГ.

8. Механізм розв’язання проблеми:

Механізм дії даного регуляторного акту полягає в забезпеченні збалансованості інтересів Споживачів та Виконавців послуг: Споживачам забезпечується комплекс послуг та прозорість та доступність плати за надані послуги, Виконавцям послуг забезпечується повне відшкодування вартості послуг з викопки могил без отримання прибутку.

 

9. Кількісні та якісні значення показників результативності акта, вартості викопки могили об’єм якої 4 м3:

Одержані при здійсненні повторного відстеження результативності значення показників результативності порівнюються із значеннями цих показників, що були визначені в АРВ та одержані при здійсненні базового відстеження:

 

Показники

Передбачено в чинному тарифі  на 2022 р.

Плановані  показники на 2023 р.

Відхилення,%

Матеріали

100,78 грн

102,10 грн

1,3

Заробітна плата землекопів на 1 годину роботи

54,70 грн.

59,20 грн.

8,2

 

9. Визначення  очікуваних результатів прийняття регуляторного акту:

Очікуваними результати регуляторного акту - встановлення порядку накопичення та використання коштів і недопущення заборгованості  до бюджетів усіх рівнів та заборгованості із виплати заробітної плати, покриття витрат підприємства на надання даного виду послуги.

Проте, в результаті проведення повторного аналізу результативності прийнятого регуляторного акту   показники:

  • рівень відшкодування тарифом витрат  на цей вид послуг склав – 46% . Це спричинено ростом за рахунок заробітної плати та матеріальної частини.

  • кількість  звернень та скарг громадян зі сторони споживачів – не надходило до Виноградівського ВУЖКГ 

 

10. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

 

Враховуючи вищенаведене, за результатами проведеного повторного відстеження зазначеного регуляторного акта  та  на підставі кількісних та якісних показників можна зробити висновок про достатній рівень досягнення визначених цілей. Результати реалізації цього регуляторного акта мають позитивну динаміку. Проте, у зв’язку із значними змінами (ростом) щодо складових, що формують собівартість надання  послуг, дане рішення потребує скасування та прийняття нового розпорядчого акта.

Переглядів: 104 | Додав: vinovoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar